Biodynamisk Kranio Sakral Terapi ved Linda Callesen

Kranio-Sakral Terapi – Biodynamisk (BKST)

VOKSEN BKST

Når du får en voksen behandling..

Så arbejder vi med at regulerer og afbalancerer dit nervesystem. Den terapiform kan reducerer høj energi og stress tilstande. 

BKST kan også afhjælpe gener ved..

Hovedpine, piskesmælds læssioner, hjernerystelser, hormonforstyrrelser, angst og depression, stress, traume og smerter

Det du skal forvente dig af dit Biodynamiske KST forløb..

I første omgang at få mere kontakt til hvordan din krop har det. Få mere bevægelse i det der har sat sig fast, om det er kroppen, nervesystemet eller tankerne. 

En time, hvor du får øget opmærksomhed på dit eget velbefindende og din trivsel. Så du kan få mere overskud. Du får mulighed for at få det bedre med egne problematikker. Du mærker ofte en aktiv og mere selvhelende krop. Du vil opleve på sigt at få mere ro i kroppen og når det sker, vil der ofte blive mere ro i hovedet. Hvis du har angst vil den ofte blive mere reguleret og dermed reduceret fordi arausal /energien i nervesystemet normalt falder. Når det sker vil der ofte blive mere rolige tanker og din opmærksomhed bliver bedre. Jeg har klienter med stress og PTSD og som har stor glæde af at koble traumeterapien med Biodynamisk kranio sakral terapi. Der er lavet et forskningsforsøg i Norge som viser gode resultater med terapi og kranio sakral terapi.

Ved traumer fra fødselstidspunkt eller anden voksen ulykke, ser vi også gode resultater for klienterne ved terapiformen.

BKST terapien er til alle aldre, da det er en nænsom og omsorgsfuld terapiform.

Dit forløb hos mig starter sådan..

 • Vi starter med en mindre samtale om hvorfor du/ I ønsker at få behandling, vi lægger din/ jeres plan for at få det bedre i kroppen og en bedre trivsel.
 • En BKST behandling hos mig varer en time, hvor du normalt ligger afslappet på en briks, eller på den måde du har lyst til at ligge. Nogen gange er det siddende eller stående. Imens, vil jeg behandle med nænsom kontakt til kroppen og nervesystemerne og dermed løsne op for spændinger og blokeringer, ( det kan være flere steder på kroppen – ofte er det omkring hoved, rygsøjle og bækken).
 • Du vil ofte opleve en dyb afspænding, og en meditativ tilstand. Når det sker er dit eget homøostasesystem igang med at reparerer og regulerer i nervesystemerne og kroppens forskellige organer, muskler og væsker. Det er godt!

Enkelte gange er én Biodynamisk Kranio-Sakral terapeutisk behandling nok, men hvis du har en  længerevarende og kroniske problemstillinger, må du påregne flere behandlinger. Det er dog ikke ualmindeligt at du kan mærke forandringer inden for de første 2-3 behandlinger.

Baby Trivsels Terapi (Baby BKST)

Når din baby har brug for at finde sig bedre tilrette efter fødslen eller i løbet af den første tid – og er det lidt svært? – så er det hjælpsomt at anvende Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi.

Det er meget vigtigt at mor og eller far deltager når vi laver terapien. Det er en anderledes form for terapi der involverer forældrene og det er ikke unormalt at mor sidder med baby samtidig med at terapien foregår.

En baby behandling starter sådan..

 • Inden I kommer har vi talt om hvad der er jeres bekymring eller hvad I vil have hjælp til, så er vi alle nogenlunde forberedte på hvad vi skal være sammen om.
 • Mor eller far holder baby i første omgang – så vi sikre at baby føler sig tryg og vil være med. Man er måske vant til at lade en behandler “overtage” sit barn – men i min Biodynamiske terapi arbejder vi også med relationerne. Et lille barn kan have forskellige årsager til hvorfor det f.eks. ikke vil vende hovedet eller ligger skævt. Det kan både være et fysisk problem i kroppen og så kan det også være at barnet har haft en oplevelse på et tidspunkt som har gjort det bange eller ked af det og som manifesterer sig på forskellige måder. Vi ved det ikke – men vi kan møde barnet på en helt bestemt nærværende måde og med den træning og viden vi har som biodynamikere – bliver det ofte en slags dans med den lille og mor eller far.
 • Det er sjælden at der går mange gange før at baby faktisk har fundet sin egen ligevægt igen – jeg foreslår at vi starter med 3 sessioner og så ser vi om det er nødvendigt at gøre mere – det er ikke usædvanligt at baby får det bedre og det kan også være at der opstår noget uro og nattebesvær den første gang – men det betyder at kroppen og hele faschiersystemet og nervesystemet arbejder. Man vil måske også opleve at baby og de voksne bliver helt trætte efter en session – det er også gode tegn.

Man kan være helt rolig for at give sin baby eller barn BKST, der er noget helt andet i modsætning til kiropraktik, og fysioterapi. Vi laver ikke træk eller tryk på kroppen. Det er et nænsomt, energetisk arbejde som vi laver i fællesskab med de voksne og baby/ barnet.

Læs om en babys genfødsel

Læs om en traumeregulering, casen med lille Mikkel
Baby Trivsels Terapi_ Linda Callesen, Traumeterapeut

Priser

Biodynamisk KST for babyer og forældre 0 – 3 år

1.session kr. 750,- book online her
3 sessioner -10% x 50 min. book online her

kr. 2025,-

Leder du efter øvrige priser og vilkår?

Se tilbagemeldinger

Gå dybere i emnet

Det er egentlig ikke så mærkeligt hvis vi tænker over at vores nervesystem, hjernen og kroppen altså hele resonans-systemet – får kontakt i rette mængde igennem terapien og når det sker så regulerer kroppen sig selv i det omfang den er i stand til. Vi tænker ofte at der skal en “ordentlig gang massage” til at fjerne spændingerne – det er ikke altid den rigtige løsning. Her gør BKSTén sig meget ofte positivt og overraskende bemærket. (o:

Læs også artiklen om emotionerne

Jeg anbefaler BKST til forskellige problematikker se herunder

Intensiv Biodynamisk Traumebehandling

Har du været udsat for voldsom traumatisk oplevelse – kan jeg hjælpe til med intensive behandlinger – så skal du sætte 1-3 dage af til behandlinger tæt på hinanden. Det kan også være at vi i fællesskab skal undersøge doceringen af behandlingerne – det vil være min indgang til at finde en form der vil være hjælpsom for dig.

Det vil være behandlinger, der kræver at du skal hvile dig eller gå ture indimellem. Det er et individuelt aftalt forløb – hør nærmere for pris og muligheder, og lad mig høre om din problematik.

Akut forløb: Færdselsuheld, overfald, fald, slag.

Start her

Ring eller skriv

kontakt@lindacallesen.dk

📞 31388968

Hvornår skal du også booke tid til Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi?

Ved piskesmeld, faldulykke eller biluheld

Ved piskesmælds læssioner anbefaler vi hurtig behandling med BKST, da kroppen så hurtigere kan regulerer traumet. Det gør vi fordi det er Biodynamisk KST. En væsentlig forskel fra den almindelige KST vi kender. I det hele taget ser det ud til at BKST kan afhjælpe blokeringer af energi og spændinger i din krop, ryg, hofte, nakke, skulder og spændinger i ansigtet og kæbespændinger, chock og traumeenergi. Hvis du har søvnproblemer,og måske dermed problemer med at holde fokus.

Hovedpine

Hvis du har hovedpine og har svært ved at få det til at gå væk kan der være forskellige ting der er årsagen. Du har måske prøvet forskellige ting uden forbedring – og det kan netop have noget at gøre med at de har spændinger i kroppens forskellige lag der ikke bare sådan lige forsvinder ved massage eller en tur til kiropraktoren. Som sagt kan der være mange årsager og vores nervesystemer kan være meget afgørende for hvordan vi heler eller forandre.

Tænder og problemer med spændinger i kæbe og bihuler

Hvis man har fået rettet tænder kan der opstå spændinder eller følelsen af noget ikke er som det skal være – det kan være at en nerve sidder klemt eller man får hovedpiner. Det kan være en rigtig god ide at få BKST til dette.

Psykosomatiske tilstande

Det kan være alle tilstande, som angst, sorg, tankemylder, ensomhed, ked-af-det-hed, smerter i led og kroppen, stress og depression. Det kan være du har været igennem en traumatisk begivenhed eller du har været udsat for lang tids stress og press på arbejdet eller i skolen. Det kan være svært at regulerer af sig selv og kan være en god ide at få BKST til dette evt. sammen med krops orienteret traumeterapi.

Fødsel, for tidlig eller langstrakt fødsel, der har givet komplikationer

Har baby haft en hård tur til verden kan det være en rigtig god ide at få reguleret det chock og eller traume der kan være opstået i den forbindelse. Er der noget I ikke rigtig kan sætte fingeren på men ved eller synes noget ikke helt er som det skal være for baby – så er BKST en nænsom og meget givtig behandlingsform. Se evt. casen med lille Mikkel

Det særlige, der følger med i din behandling hos mig

Når jeg er Relationel Traumeterapeut (RTT), vil det selvfølgelig være det ekstra lag af specialisering og faglighed, som ligger under behandlingen og som i nogle tilfælde vil være primært i din behandling alt efter hvad vi aftaler og du ønsker at arbejde med eller ønsker hjælp til. Vil du se mere om Relationel Traumeterapi så klik her.

Jeg har uddannet mig i BKST hos KST instituttet

Specialmodulerne:

 • Kursus i Cranial Sacral integration by Thomas Attlee and assistants 2024
 • Efteruddannelse i Osteoduce, Energetic osteopathic by Osteoduce institute 2023
 • Efteruddannelse i Formative Embodiment, ved Jim Feil og www.kstinstituttet.dk 2023
 • Origins of health – Fluid fields and embryological patterns of organisation i 2018. Michael Kern, D.O., B.C.S.T., A.B.D., N.D.
 • Connecting to the source i 2019. Michael Kern, D.O., B.C.S.T., A.B.D., N.D.
 • The Embryo in Motion – The Embryo in us & Fascia i 2020, ved Jaap van der Wal, M.D. -Ph.D.
 • BKST og Hjernen, 2021. BKST instituttet
 • Stilhed og Essens, 2020. BKST instituttet

Derudover er jeg medlem af KST foreningen for Biodynamisk Kranio-Sakral terapeuter

Kranio-Sakral Terapi, Biodynamisk (B-KST) – hvad bruges det til?

Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi er en nænsom og dybtgående helende behandlingsform, der arbejder med kroppens egne ressourcer og sundhedstilstande. Det er med sigtet at påvirke kroppen til selvhelbredelse. Jeg som terapeut har en åbenhed og opmærksomhed til klienten, så de underliggende problematikker kan komme til at arbejde og få plads til at bevæge sig mod heling.

Behandlingsformen bygger på, kontakt til grundlæggende energiområder i kroppen på flere måder. Jeg har en bevidsthed på kroppens fysiologi, herunder knogler, bindevæv, muskler, væsker og væv. Forskellige tilstande som opspænding og kollaps i væv, knogler og væsker. Når vi gør det så sker etablerer vi en anerkendelse til det der smerter og det bagvedliggende som vi ikke altid kan vide hvad er og kroppen reagerer på at den bliver “hørt og imødekommet”.

Det sker på flere måder bl.a. ved, at jeg med mine hænder “lytter” til- og imødegår rytmer og bevægelser i områder i kroppen. Disse rytmer eksisterer livet igennem. Igennem den anerkendende og nænsomme måde at møde kroppen på sker det at kroppen aktivt kan “slippe” sine bevidste og ubevidste spændinger. Kroppen består af celler og hver celle er en del af vores energisystem, derfor kan al manuel terapi, herunder Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi, betegnes som arbejde med det enkelte menneskes energi og kroppens egne ressourcer. 

Biodynamisk Kranio-Sakral Terapien (BKST) arbejder med bevidsthed på det hele i kroppen: Knogler, membraner (hjernehinder), særligt cerebrospinal væsken (hjernevæske) der flyder i rygraden, og ventriklerne i hjernen, muskler, bindevæv, organerne. BKST kan derved øge indflydelse på nerve-, hormon- og immunsystemet. Det kan ofte have en effekt på mere end det vi lige tænker det skal virke for.

kontakt@lindacallesen.dk eller på telefon 31388968

Erfaringer viser at Kranio-Sakral Terapi har en positiv effekt på lidelser som:

 • Hovepine og migræne
 • Traumetilstande
 • Angst
 • Chocktilstande
 • Stresssymptomer
 • Muskelspændinger
 • Ryg-, kæbe- og nakkesmerter
 • Bækkenløsning
 • Hormonubalance
 • Søvnbesvær

Historien bag KST og Biodynamisk KST

Kranio-Sakral Terapi stammer fra en osteopatisk (manuel-medicinsk) metode. Den blev første gang beskrevet af den amerikanske osteopat og læge William Sutherland i 1920. Dr. Sutherland var elev ved Dr. A. Still, der i dette specialiserede område anses som osteopatiens fader.

W. Sutherland, dokumenterede at der er bevægelighed mellem kranieknoglerne både hos børn og hos voksne. Sutherland og hans elever skabte op igennem det 20. århundrede, teknikker, der blev en del af den osteopatiske behandlingsform. Sutherland opdagede at det ikke kun var knoglerne, der havde indflydelse på energien i kroppen, men at væsker og specifik cerebrospinalvæsken havde indflydelse på hvordan energien var og hvordan knoglerne bevægede sig. Det havde betydning for udviklingen af metoden til den vi anvender nu som er den Biodynamiske Kranio-Sakral Terapi.

Lægen John Upledger, amerikansk osteopat, forskede videre på disse opdagelser og udviklede Kranio-Sakral Terapien som en selvstændig behandlingsform I 1970-erne. Det og nye bevægelser i det biodynamiske felt som KST instituttet initierer i danmark er grundlæggende for den Biodynamiske KST jeg udbyder.

Den oprindelige mekaniske Kranio-Sakral Terapi udøves af mange sundhedsfaggrupper i dag blandt andet; læger, sygeplejersker, fysioterapeuter, psykoterapeuter, behandlere og andet sundhedspersonale også i USA, Europa, Australien og New Zealand. Historisk kom KST først til Danmark midt i 80-erne og derfor er det en behandlingsform, som er fhv. nyere – men gode resultater er begyndt at gøre det til en populær behandlingsform som har stor virkning og flere forsikringsselskaber yder nu også støtte til Kranio Sakral Terapi.

Du er derfor meget velkommen til at stille spørgsmål om behandlingsformen, hvis der er noget jeg ikke har forklaret forståeligt nok her eller du mangler informationer. Ring eller skriv til mig hvis du har spørgsmål på:

Tlf. 31388968

kontakt@lindacallesen.dk